Denne lille, svenske perle, beliggende ca. 670 km fra København, er syv gange i træk blevet kåret til Sveriges bedste skiområde for børn. Og det forstår man godt. Her er der taget hensyn til børn og hele familien. For de mindste er der gode børneområder med træklifte, der kører tilpas langsomt, så børnene hurtigt lærer at bruge dem alene. Liftkortet der er gratis for børn under 8 år (hvis man bruger hjelm), giver ikke bare adgang til lifte og pister, men også til en række gratis børneaktiviteter som isparty, slalomkonkurrence, kanetur og endda gratis børnehave/pasning.
De større børn og barnlige voksne har en flot park med masser af rails og hop. Et hop har en stor oppustelig pude, så man kan træne hop (og faldteknik) uden at komme til skade. Områdets beskedne størrelse (sammenlignet med områderne i Alperne) gør, at man som voksen ikke er bange for at (de større) børn kører alene rundt. Man kan ikke fare vild og områdets personale er alle meget hjælpsomme.
I Branäs er en stor del af pisterne med lys og åbne helt til kl. 19. Så der er masser af skitid for selv de mest aktive. De mange grill, der er opsat rundt i området indbyder til hygge for hele familien. Husk pølser og tilbehør. (brænde er det sørget for).

Som et af de få områder i Norden råder Branäs over en kabinelift. Udover to stolelifte er det træklifte (knaplifte), der dominerer. Dette er faktisk en fordel for børnene, der lettere alene kan tage en sådan lift.
Pisterne er mest grønne og blå – alle brede og med tilpas hældning. Et par mere udfordrende er der dog også. Et par gode røde (den ene ca. 2½ km. lang) og en enkelt sort.

Byen er ikke så stor og opdelt i to dele. Begge steder findes en lille dagligvarebutik, skiudlejning og restaurant. I dalen findes også en bar med livemusik fredag og lørdag.

Indkvarteringen er enten i lejligheder eller hytter. Hytterne fås som 6 til 24 personers og ligge alle tæt på pisterne. Bävern er nogle af de mest populære hytter, da de ligger lige ved børneområdet.


Fakta om Branäs

Beliggenhed
Faldhøjde

Grønne pister
Blå pister
Røde pister
Sorte pister
Længste piste
Belyste pister
Begynder/børneområde
Langrend
Lifte
Hjemmeside med onlinebooking

130 til 567 m.o.h.
415 m

9
12
5
1
2,5 km
4 stk.
Ja
20 km.
20 stk.
www.branas.se


 

Vejret i Branäs

klart.se


Find Branäs