Skiskole

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Det kan ikke understreges for tit. Børn skal på skiskole – basta!
Både forældre og børn har stor glæde af det. Vi har her samlet lidt erfaringer med skiskolen og beskrevet kort de forskellige trin.

Børn skal på skiskole for at få dem på rette (ski)spor allerede fra start. En børneinstruktør ved, i modsætning til mange forældre, hvordan man underviser børn – det er trods alt det, de laver af.
I er som forældre sikkert dygtige skiløbere, men mangler måske lige den viden og ideer til øvelser som uddannede instruktører har.
Når jeres børn så har lært de grundlæggende funktioner, kan I sammen nyde skiløbet, og børnene vil være stolte af at vise deres fremskridt på ski.Skiferie2010 092

De fleste børneskiskoler involverer en smule forklaring og en stor del visning af bevægelser. Dette er dog tilpas dækket ind i form af underholdende øvelser og sjove lege.
Børns teknik udvikler sig relativt hurtigt (i forhold til voksne). Fra sneplov (pizza) til parallel sving (spaghetti) og gradvis forøgelse af hastighed og indsnævring af ski. Ofte til irritation og naturligvis en del stolthed hos forældrene.

Inden du rejser
Hvis du bor i kort afstand til et mindre skiområde (Snowdome i Hamburg, Hedeland ved Roskilde, Vallåsen i Sverige etc.), kan det anbefales, at I inden selve skiferien tager en dagstur og bestiller et par lektioner til børnene. Dette er en oplagt mulighed for børnene til at vænne sig til udstyret og vil give dem et stort forspring på ferien.

Når I planlægger hvor ferien skal gå hen, bør I undersøge, hvordan de enkelte områders børneskiskole er. Spørg om antallet af børn og aldersgrupper på holdene. Undersøg også om der er danske eller nordiske skiinstruktører på stedet. Dette er blot nogle af de relevante spørgsmål, I kan stille til enten rejsebureauet eller til skisportsstedet.

Meget små børn
De fleste familieorienterede områder vil have et lukket børneområde med legeplads, mini slæbelift etc.). Her vil skiskolen for de mindste finde sted, ligesom det ofte også her der findes børneklubber for de helt små børn. På disse legepladser er det ofte muligt selv at lege med de børn, der endnu er for små til at stå på ski. Men ved at tage dem med ud, vænner de sig til sneen, skiløbere, liftene etc.

Børneskiskolen
Hvordan de enkelte skiskoler er bygget op med holdstørrelser og aldersinddeling afhænger af land og rejsemål.
Typisk accepterer skiskolerne børn fra tre til fire år afhængig af land (husk at undersøge, før du bestiller rejsen). Instruktørerne er veluddannede og har erfaring med undervisning af børn. De forstår således, at teknikker ikke skal forklares, men leges og afprøves. Med ”kongens efterfølger” og andre snelege/øvelser har børnene det sjovt samtidig med, at de lærer det grundlæggende skiløb.
Efter fire dages skiskole med typisk 4 daglige timer vil børnene kunne tage (slæbe)liften selv og dreje og kontrollere farten op en blå piste.

Privat lærer/enetimer
Alle områder tilbyder desuden privatlærer. Dette kan være et udmærket alternativ til holdundervisningen som på nogle kan virke overvældende. Med en privatlærer kan søskende på forskelligt alderstrin køre sammen. Pas dog på med at blande for meget i niveauer. Fokus vil være på nybegynderen og de mere øvede får ikke meget udbytte af lektionerne.
Ønskes enetimer med danske instruktører, skal disse bestille i meget god tid. Specielt i skolerne vinterferie.

Leave a Reply